Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
13. okt. 2021 kl. 18:48

Korona og vaksinasjon

Les mer på Tjeldsund.kommune.no/korona
Velg språk: Bokmål Samisk

Aktuelle nyheter/statistikk

3.dose til alle over 65 år – vaksineplan fremover

Regjeringen har besluttet at alle over 65 år skal få tilbud om 3.dose med koronvaksine seks måneder etter at de tok andre dose. I tiden fremover skal kommunen tilby både koronavaksine og influensavaksine til innbyggerne.

Vaksineplakat

Hva bør du gjøre hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer og dersom du eller din nærkontakt har fått påvist covid-19? Utlevering av selvtester

25. september gikk vi over til en normal hverdag med økt beredskap, og vi er ikke lenger pålagt de samme restriksjonene som vi har hatt fra 12. mars 2020.

Selv om hverdagen er normalisert for de fleste er ikke pandemien over. Folk vil fortsatt bli syke, så vi har fortsatt enkelte regler og anbefalinger vi må forholde oss til.

koronavirusbla-03

Hva skal du gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer?

FHI har laget en oversikt over hvordan du skal forholde deg dersom du får luftveissymptomer

Hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand bør du holde deg hjemme. Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.

koronavirusbla-03

Vaksinering av ungdom født i 2005 og eldre

Etter råd fra FHI har regjeringen nå besluttet at alle født i årskullene 2004 og 2005 skal tilbys vaksinasjon på lik linje med den øvrige befolkningen født i 2003 eller tidligere. Anbefalingen baseres på en grundig gjennomgang av tilgjengelig kunnskap.

Logo for F

Vaksinasjon av gravide

Folkehelseinstituttet anbefaler nå at alle gravide kvinner i Norge får tilbud om vaksine mot covid-19.

Logo for F
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6