Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter kultur- og folkehelse

Ny krisepakke for frivilligheten 

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19-utbruddet.   

Krisepakke 2 gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020.  
Søkerne må være registrerte i Frivillighetsregisteret

moms

Invitasjon til nettmøte med FHI om smittevern

Nettmøte med FHI om smittevern i regi av Frivillighet Norge på torsdag 25. juni

Har du spørsmål om smittevern på din organisasjons aktiviteter og arrangement? Torsdag 25. juni kan du stille dem direkte til Folkehelseinstituttet i vårt nettmøte. 

Sammen med LNU, har Frivillighet Norge laget en veileder for organisasjoner som vil gjennomføre aktiviteter og arrangement innenfor smittervernreglene. Likevel er det flere som har spesifikke spørsmål knyttet til sine aktiviteter.

Send inn spørsmål på forhånd!
For at FHI sine representanter skal kunne være mest mulig forberedt, og for å sikre at nettopp ditt spørsmål blir besvart, er det fint om de som allerede vet hva de vil spørre om, sender inn spørsmål på forhånd. Disse kan sendes på epost til guri@frivillighetnorge.no. Det vil også bli mulighet til å stille spørsmål direkte i møtet, men forhåndsinnsendte spørsmål får prioritet.

Påmelding
For å få tilsendt lenke til arrangementet, må du melde deg på. Meld deg på ved å følge denne lenken.

 
koronabilde

Rundtur på museum i Tjeldsund kommune

Denne uka hadde vi en rundtur i Tjeldsund kommune og besøkte flere av våre museumsanlegg.

Levekårsutvalget var representert ved Birgit Larsen og Bjørnar Pettersen, Sør Troms Distriktsmuseum ved Sabrina Van Der Ley og Frode Hansen pluss Tjeldsund kommune ved Silje ELiseth og Janne Johansen.

Vi besøkte Tjeldsund museum på Hol, Tjeldnes losmuseum på Tjeldnes, Nausttuftene på Sand, Klyngetunet på Steinsland, Sandemark gamle skole og Helleren kraftverk i Grovfjord.

På Tjeldnes ble vi oppvartet av hyggelig selskap ved Jarl Hansen og hans kone. De serverte gode historier og nydelig mat pluss viste og fortalte om Tjeldsund sin loshistorie. Vi avsluttet i Grovfjord hos Hålogland Kraft og Helleren kraftverk. Her fikk vi se det interessante museumsanlegget og i tillegg god oppvarting, både i form av mat og historier. En flott dag, som viser at Tjeldsund kommune har mye interessant historie, som er godt bevart.

mus11

Friluftsskolen

Tjeldsund kommune inviterer i samarbeid med Midtre Hålogaland Friluftsråd til Friluftsskole for alle i Tjeldsund i alderen 10 - 13 år (årskull 2007-2010).

Illustasjon copy

Arrangørseminar - Hvordan komme i gang etter koronasituasjonen

Kjære alle arrangører, festivaler eller dere som har hus med offentlige arrangement!

Utbruddet av Covid-19 har gått hardt ut over kulturfeltet, og selv med sakte åpning av samfunnet vil feltet preges av utfordringer og store begrensninger enda en god stund fremover.

Rytmisk kompetansenettverk i Nord (RYK) og Troms og Finnmark Fylkeskommune i samarbeid med Norske Konsertarrangører (NKA) inviterer til digitalt arrangørseminar hvor vi tar opp sentrale temaer i en usikker tid. Forhåpentlig kan vi gi noen gode svar, tips og råd om hvordan man kan komme seg i gang igjen – i takt og tråd med myndighetenes anbefalinger og generelle smittevernregler.

TID: mandag 15. juni 2020, klokka 13 – 1530

HVOR: på den digitale plattformen Zoom

Påmelding (påkrevd); innen fredag 12. juni, gjøres her: https://forms.gle/FRLUKdVBQK4rXkjR9

Program – start kl 1300

Del 1: SMITTEVERN I PRAKSIS

Festivaler og arrangører er av de som har fått kjenne på de største konsekvensene av Covid-19-utbruddet gjennom akutt nedstengning.  Det er ingen enkel manøver å møte den sakte åpningen som er i gang. Fra 7. mai åpnet myndighetene for å kunne ha arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Økt antall ut over sommeren vurderes fortløpende.

Hvordan møte alle kravene til smittevernet som følger med denne åpninga?

Vi har invitert med oss Norske konsertarrangører (NKA) / arrangøransvarlig Anders Tangen for å snakke om deres smittevernveileder som de lanserte 28. april, og den lokale arrangøren Bastard Bar/ Isak Harbitz. De gir dere de beste tipsene om hvordan man – i praksis – igjen kan åpne dørene med trygt og godt smittevern - for artister, ansatte og publikum.

Del 2: KONTRAKTER - ELLER HVORDAN KOMME SEG I GANG IGJEN UNDER KORONASITUASJONEN

Det er mye usikkerhet i kulturfeltet om dagen, og ustabilitet blir en del av hverdagen i lang tid fremover.

For arrangører som har måttet avlyse i koronaens første fase med full nedstengning har begrepet force majeure vært en viktig faktor. Den er ikke en del av fremtidige avtaler, så hvordan forholde seg til nye avtaler, kan man sikre seg dersom det kommer nye smittetopper? Og med en økonomi som nesten er ikke-eksisterende med begrensningene som ligger på antall publikum -  hva skal til nå for rett og slett komme seg i gang igjen med alle begrensningene?

Norske konsertarrangører deler sine beste tips, og vi er åpen for en mer dialog-basert økt.

NB! Send spørsmål inn på forhånd. Da kan vi lettere å gi gode svar og tips, siden virkeligheten ofte ser ulik ut for de ulike arrangørene. Bruk påmeldingsskjema til å legge inn spørsmålet ditt. (eget felt til dette i påmeldingsskjema).

LENKE TIL ARRANGEMENTET PÅ ZOOM DELES PÅ EPOST MED PÅMELDTE DELTAGERE I FORKANT AV SEMINARET

Ta kontakt dersom det er spørsmål: undertegnede eller prosjektleder i RYK Ingvild Høgberg Pettersen (se epost i kopifeltet).                    

Lenke til arrangementet på Ryk sin facebookside: https://www.facebook.com/events/1006900709724981/

Lenke til arrangementet på Rom for kultur sine ressurssider: http://romforkultur.tromsfylke.no/aktivitet/digitalt-arrangorseminar-smittevern-og-andre-sporsmal-om-a-komme-seg-i-gang-igjen-under-koronaen/

På vegne av arrangørene;

Vennlig hilsen

Anne Mette Sætra
Rådgiver kultur
KUL Kunst og kulturformidling
Troms og Finnmark fylkeskommune

Telefon: +47 77 78 82 22
Mobil: +47 918 33 914
www.tffk.no  

19429666_1549693011741868_2030901513600666583_n
1 | 2 | 3 | 4 | 5