Åpningstider og Drop-in

For å øke tilgjengeligheten for vaksinering åpner vi nå opp for drop-in i hele åpningstiden for vaksinelokalet. I tillegg øker vi åpningstiden på torsdager til kl. 16.45. Vi gjør oppmerksom på at timebestillinger prioriteres foran drop-in, slik at det kan bli litt venting på drop-in kunder.

Dette  tilbudet opprettholdes bare så lenge vi har god tilgang på vaksinedoser, noe vi har pr. nå.

Faste åpningstider i januar:

Onsdager kl 09-15 (stengt mellom kl 11-12)

Torsdager kl 09-16.45 (stengt mellom kl 11-12)

Drop-in gjelder både dose 1, dose 2 og dose 3. For dose 2 og dose 3 må kriteriene for intervall mellom dosene følges (4 uker mellom dose 1 og dose 2, og 20 uker mellom dose 2 og dose 3).

Det sendes ukentlig ut SMS med beskjed om å sette seg opp på time, til de som har meldt seg opp i Helseboka og ønsker å starte opp sin vaksinering. Det sendes også ut SMS til de som er klar for dose 3 (minimum 20uker etter dose 2).

 

Vi tilrettelegger for deg med sprøytevegring

Er det slik at du ønsker å ta koronavaksinen, men har utfordringer eller ekstra behov knyttet til dette? Da kan vi tilrettelegge for deg.

Eksempler på utfordringer kan være:

  • Sosial angst, problemer med å være i store lokaler/ offentlige rom, problemer med å stå i kø o.l.  Dette kan vi eksempelvis løse med at man unngår venterommet, vaksinen settes i bilen din (da må du ha med en person som kan sitte sammen med deg etter vaksineringen) osv.
  • Sprøyteskrekk/fobi. Dette er noe vaksinatørene har mye erfaring med. Vi tilrettelegger og bruker akkurat så mye tid du trenger på å føle deg trygg. Alle vaksineres i eget rom.

Ta kontakt med vaksinetelefonen så avtaler vi hvordan vi kan tilrettelegge for at du skal få tatt din vaksine.

 

Type vaksine

Kommunen har kun tilgang på Pfizer (pr. nå). Om du ønsker å ta Modernavaksinen har vi inngått et samarbeid med Harstad kommune, hvor du kan få tilbud om denne vaksinen.

Alle innbyggere under 30 år anbefales å ta Pfizervaksine grunnet mindre risiko for bivirkninger.

 

Vaksinasjonsdekningen i kommunen, for innbyggere over 18 år

  • 3122 personer har tatt dose 1 = 89,9% av innbyggerne over 18 år
  • 3070 innbyggere har tatt dose 2 = 88,9% av innbyggerne over 18 år
  • 1933 innbyggere har tatt dose 3 = 55,7% av innbyggerne over 18 år (dette utgjør 61,9% av de som har tatt dose 1)

 

Spørsmål eller behov for hjelp til å bestille time

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å sette deg opp på time ta kontakt med Vaksinetelefon, tlf.nr 94 79 64 21. Åpen mellom kl 09-11 hver mandag, onsdag og torsdag.