Hvem kan søke:

Frivillige lag og organisasjoner registrert i Frivillighetsregisteret 

Hvordan søke:
Elektronisk søknadsskjema skal brukes.

Dette må være med i søknaden:

  • hva skal gjennomføres
  • hvor og når skal tiltaket foregå
  • hva er målet for tiltaket
  • hvem er målgruppen og hvilken glede og nytte har den av tiltaket
  • hvor mange er det planlagt skal delta og hvordan skal disse rekrutteres
  • beskriv omfanget av frivillig innsats og ansvar
  • Søknaden skal inneholde budsjett for tiltaket, og søknadsbeløp. Annen finansiering, og om det er søkt eller mottatt tilskudd fra andre finansieringskilder, må oppgis. 

Hva kan støttes
Tiltak som dokumenterer frivillig, ulønnet innsats av og for innbyggerne i Troms. Det kan gis støtte til aktiviteter som skaper deltakelse og engasjement. Tilskudd kan gis til gjennomføring av både enkeltarrangementer og langsiktige aktiviteter eller prosjekter.

Det tildeles i utgangspunktet ikke midler til tiltak som er vurdert eller hører inn under andre tilskuddsordninger i fylkeskommunen. Maksimalt søknadsbeløp er kr. 50 000.

Hva støttes ikke
tiltak uten frivillig innsats
tilskudd til kontingenter, medlems- og treningsavgifter
ordinære driftsoppgaver og utstyr
aktiviteter som planlegges gjennomført før tidspunktet for vedtak om tildeling av tilskudd

Vurdering av søknader:

Midlene fordeles etter en samlet helhetlig vurdering. I fordelingen av midlene legger fylkeskommunen vekt på å dekke et mangfold av ulike typer interesser og aktiviteter, god geografisk og demografisk spredning.

Søknadene gjennomgår først en kontroll hvor det sjekkes ut at nødvendige opplysninger er kommet inn. Ved behov kan fylkeskommunen be om tilleggsopplysninger før saksbehandlingen starter. 

Etter den første gjennomgangen, behandles søknadene samlet og det lages en innstilling basert på en skjønnsmessig vurdering i samsvar med retningslinjene for ordningen.

Innstillingen legges frem for hovedutvalg for kultur og helse, som fatter vedtak. Midlene fordeles en gang i året. Alle søkere får et tilskuddsbrev når prosessen er avsluttet. Normal behandlingstid er 1-3 måneder. Midlene utbetales etterskuddsvis.

Saksbehandlingen følger forvaltningslovens bestemmelser.

 

Her er linken til ordningen: 

Tilskudd til frivillighet - Troms fylkeskommune