Slik blir du med på årets ryddeaksjon

Alle kan delta med å rydde strender. Enten du rydder alene, sammen med familie, venner, arbeidsplass eller lag/forening.

Den pågående pandemien gjør at vi ikke oppfordres til store ansamlinger av barn og voksne som rydder. Er dere ett lag eller en forening som vil rydde må dere ta smittevernreglene på alvor, registrere deltakere over 20 stk, holde en meters regel og ha sprit til handvask tilgjengelig.

Med HRS på laget i Sør-Troms har vi stor tro på at vi skal få ryddet og fjernet masse maritimt avfall fra den vakre strandsonen vår. Tjeldsund kommune er med!!

https://ryddenorge.no/ her kan du registrere din ryddeaksjon 😊 Alle som er registrert er med i trekningen av 5000 kroner til årets strandridder 2020.

HRS stiller opp med søppelsekker samt henting av innsamlet søppel etter at aksjonen er gjennomført. Målet er å få ryddet strandsonen i vår kommune i størst mulig grad. Vi har satt opp plasser for lagring av søppel og ber dere plassere søppel på en av oppsamlingsplassene.

 • Skånland Skolekrets: alt avfall må kjøres til Skjærran.
 • Steinsland/Kvitnesområdet: alt avfall må kjøres til Skjærran.
 • Sandstrand skolekrets: Opplastes og kjøres til kai på Sandstrand
 • Grovfjord Skolekrets: ved returpunkt snuplass Huset i havet.
 • Kongsvik Skolekrets: Snuplass ved Klungnesveien
 • Ramsund Skolekrets: Container v/ Ramsundbrua (Tjeldøysiden)
 • Fjelldal: v/Teknisk etat Fjelldalshøgda
 • Myklebostad: Snuplass på enden Myklebostad
 • Tjeldnes: snuplass Tjeldnes

Søppelsekker får dere ved å henvende dere til Frivillighetssentralen, sekker vil også bli levert ut på butikkene i kommunen. Alt innsamlet søppel lagres på oppmerkede innsamlingsplasser og hentes av HRS etter at aksjonen er ferdig. Vær med og gjør strandsonen vakker, bli med på vårens ryddedugnad.

Er det noe uklart er dere velkommen til å ta kontakt med Laila på Frivillighetssentralen 😊

Bli en strandridder

Også i år kårer HRS en vinner pr kommune som blir Årets Strandridder. Dette er en lag/forening (med organisasjonsnummer) som har deltatt i årets aksjon og meldt dette inn via ryddenorge.no

Vinneren pr. kommune får både diplom og en pengegave på 5.000 kroner til sin lag/forening.

HRS ønsker også å se bilder fra ryddeaksjoner. Disse kan sendes til avfall@hrs.no. De kårer også et vinnerbilde hvor fotografen får 1.000 kroner.

Hva med et ryddetokt?

I år har HRS og Midtre Hålogaland Friluftsråd et godt samarbeid med In the same boat, som er en organisasjon som reiser rundt langs kysten for å rydde områder som er vanskelig å komme til.

In the same boat er alle rede i gang med å rydde, og vil også komme tilbake til høsten for å rydde mer.

Her kan du hjelpe!

 1. Vil du være med crewet ut å rydde eller har tips til områder som er forsøplede?
  Ta kontakt med Kim Ingebrigtsen i Midtre Hålogaland Friluftsråd, kim.ingebrigtsen@narvik.kommune.no / 957 35 102
   
 2. Vil du rydde et område hvor det ikke er tilgjengelig bilvei, kan In the same boat hente avfallet.
  Dette vil du kunne gjøre gjennom hele sommeren og ut mot midten av september. In the same boat kommer siste runde til vår region i september/oktober. Ryddeavfall må derfor være samlet opp og rapportert inn i god tid.
  Sikre avfallet for vær og vind. Gjerne ved å plassere en stein oppå sekkene. Avfallet må også sikres for havet, og må plasseres godt over flogrensa. Pass også på at sekkene er tilstrekkelig knytt igjen. Pass på at det ikke er noe mat i sekkene. Da er sjansen større for at fugler og dyreliv også holder seg unna avfallet.
  Meld inn ditt ryddedepot via denne linken: https://www.levendehav.no/depot

Din aksjon betyr mye

Hver eneste avfallsbit som blir ryddet, har så mye å si for naturen og miljøet.
Tusen takk for at du er med også på årets ryddeaksjon!

Skulle du trenge mer info finner du det også på HRS.no