Pr nå er 17 bekreftet smittet, hvor to nye smittede ble bekreftet mandag kveld. Blant de smittede er det både vaksinerte og uvaksinerte. Personer med positiv test er isolert og nærkontakter er satt i karantene. Testing pågår fortløpende. Det er lav terskel for å teste seg og det er i går og i dag gjennomført nye tester. Testsvar innløper daglig.  Det er ingen indikasjoner på smitte utenfor bedriften.

Tjeldsund kommune arbeider intens med å få slått ned smitteutbruddet og beredskapsledelsen har i dag hatt møte med Grovfjord Mekaniske Verksted (GMV) for å kartlegge og avklare forholdene. Det er krevede kartlegging og smittesporingsarbeid ettersom det er flere selskaper/underleverandører som er tilknyttet virksomheten til GMV. Smittesituasjonen er fortsatt ikke under kontroll.

Besluttede tiltak fra i går er gjennomført av bedriften. Beredskapsledelsen har i forståelse med GMV i dag besluttede å flytte smittede personer til mer egnede lokaler for isolasjon.

GMV er gitt anledning til å starte produksjonen opp igjen i lav skala med personell som er vaksinerte, er nyankommet og klarert med test/sertifikat og ellers ikke definert som nærkontakter.

Beredskapsledelsen følger situasjonen tett og med høy intensitet. Anbefalingen fra Tjeldsund kommune i går til innbyggere i Grovfjord om bruk av munnbind, hvis man ikke kan overholde en meter avstand står ved lag.  Ellers anbefales generelle smittevernråd.

 

Tjeldsund kommune har god kapasitet for testing for covid-19. Alle personer med nyoppståtte luftveissymtomer anbefales å teste seg. Ved behov vil åpningstiden for testing bli utvidet. Personer som ønsker å teste seg kan bestille time via helseboka eller ved å ringe pandemitelefonen 90284955. 

 

Henvendelser angående situasjonen sendes beredskapsledelsen på epost: beredskap@tjeldsund.kommune.no.

 

Kontaktperson ved spørsmål fra media: Ordfører Helene Berg Nilsen 912 45515