Kommunen uttaler at de forventer å få flere positive prøver, og som ledd i det videre smittesporingsarbeidet, ber de om at følgende må være ekstra oppmerksomme på symptomer på covid-19-smitte:

  • Alle som var på konserten «Som sjura» i Galleri Nord-Norge torsdag 22. oktober klokka 1130.
  • Alle som var på konserten med «Lindis Haugan + Kirsti Nikolaisen» i Galleri Nord-Norge fredag 23. oktober klokka 1700.
  • Alle som var innom De fire Roser mellom klokka 1800 og 2000 fredag 23. oktober.
  • Alle som var innom Hilde Kristoffersens pop-up-butikk lørdag 24. oktober.


Harstad kommune presiserer at de som har vært til stede på et eller flere av disse arrangementene ikke er å regne som nærkontakter, men noen få av deltakerne kan ha blitt utsatt for smitte. Derfor ber de alle om å være ekstra oppmerksom på eventuelle symptomer. Det er også viktig at man for en periode prøver å begrense antall nærkontakter til så få som mulig.

Symptomer kan ligne symptomer på forkjølelse og influensa: Feber, sår hals og hoste. Noen mister smak, får pustevansker og lungebetennelse. Personer som blir syke får vanligvis først vondt i halsen, forkjølelse og lett hoste i tillegg til sykdomsfølelse og muskelsmerter.

Dersom det er mistanke om at du kan være smittet kan du ringe ETS medisinske senter for råd/veiledning og testing. NB! Vi ber om at dere ikke møter opp på legekontoret, men kontakter ETS medisinske senter. For spørsmål vedrørende pandemi og testing – ring 902 84 955. Telefonen er i første omgang åpen fra 08.30 til 11.30.