Det lages mer mat på komfyren og det nytes god drikke. 
Dette er faktorer som kan øke sannsynligheten for at brann oppstår, og/eller at brannen får alvorlige konsekvenser. Det er derfor viktig at alle tester røykvarsleren hjemme, og eventuelt bytter den ut om den ikke virker. Vi hjelper deg derfor med nye batterier.

Harstad brann- og redning vil 1. desember ha stand ved Extra på Evenskjer fra kl. 1030 – til ca. kl. 1200. Eventuelt overskytende batterier leveres Tjeldsund kommune. Kom derfor innom rådhuset fra 1. desember, eller møt opp når brannforebyggerne fra brannvesenet står utenfor Extra. Gjelder så langt beholdningen rekker.

Krav:
Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg. Du må ha minst en røykvarsler i hver etasje. Har du en bolig med mange rom eller flere etasjer bør du i tillegg seriekoble røykvarslerne.

Hvorfor virker ikke varsleren?
Av og til er røykvarsleren ødelagt eller utgått på dato. Det er derfor viktig å teste at røykvarsleren virker, se etter datostempling og skifte batteriene jevnlig. Noen «låner» batteriet fra varsleren når batteriet til fjernkontrollen til Tv slutter å virke, eller fjerner dårlige batterier i røykvarsleren uten at disse erstattes med nye batterier, når varsleren begynner å pipe. Siden røykvarsleren er den billigste forsikringen vi har for å redde liv, er det viktig at den virker!  Bytt derfor batteri 1.desember!

Røykvarslerdagen er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Det lokale el-tilsyn, Gjensidige og Brannvesenet.

For flere tips om plassering gå inn på https://roykvarslerdagen.no/