Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A

Lokale arrangementer og kafédrift i forhold til covid 19

Publisert , Oppdatert 07. september 2020
kafe-bilde

Lokale arrangementer og kafédrift i forhold til covid 19

I ferietiden så foregår det noen lokale arrangementer som kafédrift og lignende. Kommunen følger som en grunnregel anbefalinger fra  Helsedirektoratet og FHI (Folkehelseinstituttet).

  • Øvre grense for antall mennesker samlet på et sted er per i dag 200 i forbindelse med arrangementer. Kravet om 1 meters avstand må kunne ivaretas.

Det skal være sitteplasser til alle som deltar på arrangementet.

  • For andre samlinger som ikke ansees som arrangementer, så gjelder de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra helsedirektoratet om avstand og gruppestørrelse.

For tiden er anbefalingen at man ikke samles i større grupper enn 20 personer og en meters regel gjelder også her.

  • Det er viktig at alle arrangører gjør en risikovurdering i henhold til arrangementet og setter inn forebyggende tiltak i forhold til de lokale forhold.
  • Det er åpnet for mulighet til å ha buffet i forbindelse med servering. Viktig at anbefalte smittevernregler i den forbindelse følges.
  • Minner også om viktigheten av å følge allmenne smittevernregler til enhver tid.

Vi viser også til nettsider i anledning dette temaet eksempelvis fra helsedirektoratet; https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/arrangementer-gruppestorrelse-og-avstand

samt nettsider fra FHI; https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/rad-til-spesifikke-sektorer/#trygg-servering-fra-buffet-og-salatbar

 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk