Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A

Lag gode nærmiljø der du bor

Nå kan du søke penger fra Samfunnsløftet - søknadsfrist 27. mars

Publisert
Samfunnsløftet

Samlingspunktet på lekeplassen utenfor blokka, bålplassen og hvilebenken langs turstien og grillhytta ved idrettsplassen har viktige funksjoner når vi skaper gode nærmiljø. 

– Vi er jo godt kjent for å være utadvendte og sosiale her nordpå, så med enkle grep kan vi gjøre det enda enklere å bli kjent med naboen, sier Kristin Amundsen i EiendomsMegler 1.  

Søk om inntil 80.000 kroner

Denne vinteren inviterer EiendomsMegler 1 og Samfunnsløftet til en innsats for å etablere og fornye sosiale møteplasser i nordnorske lokalsamfunn. Du kan søke om inntil 80.000 kroner til å kjøpe gapahuker, benker og grillhytter. Alle prosjektene som får tildeling, får også bålpanner til møteplassen.

- Søkere står fritt til å handle materiellet der de vil, den eneste betingelsen vi setter er at materiellet må handles lokalt i Nord-Norge. At pengene vi deler ut fra Samfunnsløftet skal forbli i Nord-Norge er viktig for oss, og vi har en rekke gode leverandører av nettopp slikt materiell lokalt, sier Kristin. 

snn kristin amundsen.jpg.thumb. 1280. 1280
Kristin Amundsen, administrerende direktør i EiendomsMegler 1 Nord-Norge.

Populært tiltak

Det er ikke første gang Samfunnsløftet gir midler til møteplasser i Nord-Norge. I 2020 fikk en lang rekke borettslag, velforeninger, turlag og bygdelag rustet opp møteplassen sin.

- Vi fikk enormt mange søkere sist, og er derfor veldig glad for å kunne tilby gode møteplasser til enda flere. Nytt av året er at man også kan søke om midler til grillhytter. Vi har mye vær her nord, så det å legge til rette for å kunne møtes i ly, håper vi mange setter pris på, sier Kristin.

Søknadsfrist er 27. mars 2022, og alle søknader må legges inn i søknadsskjema. Husk å legge ved bekreftelse på at søkeren eier eller får disponere området til møteplassen. Søknader uten dette vedlegget blir ikke behandlet, og får automatisk avslag.

Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk