Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Velg språk: Bokmål Samisk
A A A

Kongsvik reinbeitedistrikt arrangerte åpen dag

Lun stemning og gode samtaler

Publisert , Oppdatert 12. februar 2024
Kine Henriksen og Anders Henriksen

Foto: Janne Johansen

Fredag arrangerte Kongsvik reinbeitedistrikt åpen dag i forbindelse med samisk måned. Tjeldsund kommune ved de samiske rådgiverne Elna Sara og Lars Joar Halonen pluss Janne Johansen fra kultur og folkehelse, deltok på dette arrangementet. 

Det var anledning til å hilse på reinsdyr og få litt historier rundt det å jobbe som reindriftsutøver. I lavvoen ble det servert deilig suppe med reinkjøtt, og selvfølgelig nykokt bålkaffe. 

Det var godt oppmøte både av gamle og nye innbyggere i Tjeldsund kommune. 

Vi snakket litt om både samisk språk og kultur, blant annet ble vi oppmerksom på at den gamle samiske kalenderen hadde 13 måneder. Vi snakket om at samene har åtte årstider; vinter - vårvinter - vår - vårsommer - sommer - høstsommer - høst - høstvinter. Vi ble også klar over at det finnes over 300 samiske ord for snø; noen forteller om fysiske egenskaper og noen inneholder karakteristikker som handler om temperatur, hardhet med mere. 

På slutten av arrangementet kom ordfører i Tjeldsund, Robin Ridderseth på besøk. Han hadde også med seg sin kollega fra Lødingen, Hugo Jacobsen. Det var interessant å snakke med de to ordførerne, og samtidig trekke inn samisk kultur i samtalen. 

Ei flott stund, og tusen takk til Kongsvik reinbeitedistrikt ved Kine Henriksen, som hadde stelt i stand et spennende program. Vi ser frem til flere interessante arrangement fra dette området.

Bilder

Ordførerne Robin Ridderseth og Hugo Jacobsen
Foto: Janne Johansen
Kine Henriksen
Foto: Janne Johansen
Lars Joar Halonen og Elna Sara
Foto: Janne Johansen
Suppe med reinkjøtt
Foto: Janne Johansen
Språk Norsk - NorwegianSpråk Sami - Samisk