Mange unge hadde tatt turen, og kom med gode tilbakemeldinger på utstyrssentralen. Det som er så fint, er at alle kan reservere på nett, slik at det er like muligheter for å låne uansett om man bor i Kongsvik, Grovfjord eller midt imellom. I tillegg vil utstyrssentralen ha følgende åpningstider i desember og januar; tirsdager kl 12-16 og torsdager kl 16-18.  De unge fikk også prøve trimrommet, gaming-rommet og resten av huset. Alt dette er tilrettelagt med midler fra Buf.dir.

 

Her er noen uttalelser fra de unge:

 

Vilma og Emmelin sier;

«Det er veldig fint å kunne møtes her fra ulike skoler i kommunen. Vi synes det er spennende ting her, og mye bra utstyr. Vi liker å holde på med mange forskjellige aktiviteter. Vi er glade for at vi unge kan være med å bestemme hva vi vil gjøre»

 

Noah, Mio, Tim-Daniel, Jafali og Aanta sier;

«Vi synes dette er et veldig bra tilbud, fint at vi kan møtes etter skoletid. Vi vil gjerne komme hit så ofte som mulig. Vi liker å gjøre ulike aktiviteter, og synes det er flott at voksne er sammen med oss.»

På åpningsdagen var det også besøk av bl.a. foresatte og besteforeldre, representanter for ungdomsklubber i kommunen, kommunepsykolog og helsesykepleier. Det ble servert nydelig «åpningskake» med BUA-logo.

Hver onsdag kl 14-17 vil det i tillegg være mulighet for de unge i Tjeldsund å møtes på huset. Da vil det også blir mulighet for å møte ulike fagpersoner, som f.eks. kommunepsykolog, helsesykepleier, politi m.fl.

Bua, med huset bak Skånland skole blir et sted for utlån av turutstyr, for mingling, gode samtaler og fysisk aktivitet. Nå er utviklingen av et transporttilbud for de unge i kommunen i startgropa, og vi håper dette er på plass på nyåret.