På ekstraordinært årsmøte den 18/11-19 ble det vedtatt stiftelse av Tjeldsund 2020 sitt idrettsråd. Idrettsrådet vil bestå av tre idrettslag fra gamle Tjeldsund kommune og 11 idrettslag fra Skånland kommune. Det ble vedtatt lovnorm for det nye idrettsrådet og også opprettet en valgkomite som skal jobbe med kandidater til det nye styret i idrettsrådet for Tjeldsund 2020. Sveinung Ims har vært leder i Skånland idrettsråd fra 2014, og ble takket for jobben.

Magnus Leonhardsen fra Troms idrettskrets deltok på møtet og årsmøtet. Han kom med nyttig informasjon og veiledning i prosessen.

Idrettslagene i Tjeldsund 2020 er følgende; Tjeldsund idrettslag, Fjelldal idrettslag, IL King, Fjell skilag, ETS Taekwon-Do, Evenskjer Klatreklubb, Fjell skilag, Grovfjord IL, IL Santor, Kjønna IL, Skånland OIF, Skånland Pistolklubb, Skånland Sportsklubb, Skånland Stall og Rideklubb, Tinden Bueskytterklubb.

Alle idrettslagene ser frem til å jobbe sammen i Tjeldsund idrettsråd til beste for idretten og innbyggerne i Tjeldsund kommune. Idrettsrådet har et godt og nært samarbeid med kommunens administrasjon. Det er flott for kommunen å spille på lag med idretten, og sammen diskutere gode løsninger og ideer.