Med en skogbruksplan kan du som skogeier nå få en ressursoversikt på dine verdier i skogen. I plan skal det framgå når de enkelte bestandene bør ha ungskogpleie eller tynnes. Det har blitt stadig viktigere å kunne dokumentere tiltak som gjøres i skogen. Skogbruksplanen kan brukes både til å planlegge tiltak og dokumentere at nødvendige miljøhensyn tas. En stor del av arbeidet i skogen utføres i dag av andre enn skogeier selv, noe som stiller krav til effektiv tilgang til kvalitetssikret informasjon om skogen. Det har du nå som skogeier på plass.

Alle har nå mottatt en faktura med forfall den 15.04.24. 

Kostnadene til skogbruksplan med miljøregistrering dekkes med inntil 80% tilskudd fra Statsforvalteren. Restbeløpet på faktura dekkes av skogeier, enten ved innestående skogfondsmidler eller egne midler. Men det fordrer at du har vært inne på skogfondkontoen din, søkt tilskudd og oppdatert kontonummeret ditt.

Ved sjekk 08.03.2024 manglet det fortsatt noen oppdateringer på kontonummer for skogeiere i Tjeldsund kommune.


Ta kontakt hvis du trenger hjelp.

Eventuelle spørsmål om skogbruksplan rettes til allskog på mail til Stine.Haugen@allskog.no, eller Tjeldsund kommune Tone Rubach på telefon 96010483.


Tilskudd i skogbruket
Tilskudd i skogbruket skal stimulere til økt verdiskapning, bærekraftig utnyttelse av skogressursene, samt bevaring og utvikling av miljøverdier i skog.

Det er mulig å søke tilskudd for tiltak i skogen på hjemmesiden til landbruksdirektoratet: Tilskuddsordninger i skogbruket


Nærings- og miljøtiltak i skogbruket (NMSK) Tjeldsund kommune har fått 50000 kroner i tildeling for året 2024. 

 

I tillegg har Tjeldsund kommune satt av 30000 kroner som en del av oppfølging etter prosjektet med skogbruksplan. Ulike fellestiltak som grunneierlag/ skogeierlag kan søke på for å dekke kostnader til for eksempel kurs i tynning av skog, plantevalg og så videre.