PRESSEMELDING 01.02.2018

Status: Mann siktet for seksuelle overgrep i Tjeldsund

På formiddagen tirsdag 5.12.17 pågrep politiet i Ofoten en mann i 60-årene i Tjeldsund, mistenkt for seksuelle overgrep.

Politiet fikk i et fengslingsmøte ved Ofoten tingrett, onsdag 31. januar, medhold om forlenget varetektsfengsling for to uker. Politiets begjæring var fengsling i nye fire uker.

Mannen er siktet for seksuell handling med barn under 16 år, og for seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd ovenfor, eller i nærvær av barn under 16 år.

 

Omfattende etterforskning

Etterforskningen av saken pågår for fullt og det gjenstår fortsatt en rekke avhør i saken. Så langt har politiet opprettet 22 saker på bakgrunn av det samme antall fornærmede. Noen av disse har fått oppnevnt bistandsadvokat i forbindelse med etterforskningen.

 

Arbeid gjenstår

Arbeidet med tekniske undersøkelser er ikke ferdigstilt. Siktede har blitt avhørt på nytt i løpet av den siste fengslingsperioden og det vil bli gjennomført ytterligere avhør av ham i tiden fremover. Siktede erkjenner ikke straffeskyld.

 

Henvendelser etter forrige pressemelding

Politiet har mottatt henvendelser siden forrige pressemelding, blant annet etter informasjonsmøtet som ble holdt i Tjeldsund torsdag i forrige uke, og vi jobber nå med å gå gjennom disse.

Dersom noen har informasjon som de ønsker å gi oss, kan de fortsatt ta kontakt med oss på 75 58 90 00.

 

Bistand fra KRIPOS

Politiet i Nordland får taktisk bistand fra KRIPOS, som har startet sitt arbeid. Deres bistand er i stor grad knyttet til gjennomføring av avhør av personer som nå er bosatt i andre deler av landet.

 

Det vil komme en oppdatering om saken på et senere tidspunkt, når vi har nye opplysninger vi kan gå ut med.