Lokasjon Tjeldsund kommune.gif

Tjeldsund kommune ligger midt i Nord-Norge. Kommunen med kommunenummer 1852 består av tettstedene Kongsvik, Fjelldal, Ramsund og Tjeldøya med til sammen ca 1300 innbyggere. Det tar kun 20 minutter med bil til Harstad/Narvik lufthavn og i løpet av 90 minutter er du i Oslo. Byene Harstad (50 km), og Narvik (95 km) ligger i vårt nærområde. Vi grenser i nord til Troms, med kommunene Harstad, Kvæfjord og Skånland. I sør mot Ofotfjorden og kommunene Lødingen, Evenes og Ballangen.

Natur

Vi bor landlig til, med alle de fordeler det har og Tjeldsund kan by deg alt du drømmer om av frisk luft, fjelltopper og tinder, mye hav og herlig natur. Her i midnattsolens land finner du alle muligheter for tur- og skigåing, jakt og fiske i alle former 
- alt i din nærhet.

Kultur og severdigheter

Tjeldsundet har alltid vært en viktig ferdselsåre mellom sør og nord. Hos oss finner du fornminner og severdigheter som Steinsviksverdet, bauta-steinen på Balstad, nausttuftene på Sand, Tjeldsund kirke, museum m.m. Her kan du virkelig føle norgeshistoriens vingeslag. Dagens aktive kulturliv omfatter ca. 60 lag og foreninger som spenner over et vidt spekter.

Livskvalitet i alle livets faser

Vi våger påstanden: Tjeldsund kommune ligger blant de fremste i løypa når det gjelder offentlige velferdstilbud og vi har et trygt oppvekstmiljø for barn og ungdom. Skoler, SFO og barnehager er lokalisert på Fjelldal, i Ramsund og i Kongsvik.

Tjeldsund kommune - en framtidsarena!

Vi setter trivsel, trygghet og utvikling i fokus. Kommunen er i stadig utvikling og hos oss finnes det alltid rom for nyskaping og entreprenørskap.