Den kulturelle spaserstokken inviterer i samarbeid med Kjærfjord kultur- og fritidsforening til teater på Kjerstad, Kjærfjordstua: Statsteatret - 1930 - DIKTATOREN

Den kulturelle spaserstokken i Tjeldsund har 30 billetter tilgjengelig for personer i Tjeldsund over 67 år. Ta kontakt med sentralbordet på tlf 769 19 100, førstemann til mølla, siste påmeldingsfrist onsdag 26. juli.

​Informasjon om forestillingen:

Den mektige teatersjefen Sven Elvedal er konkurs. Teatret skal stenges, venner og kolleger skal kastes ut i håpløs arbeidsledighet. Kulden fra 30-åras armod fester uvegerlig sitt iskalde grep om dem alle.

...Men, vent! Inn fra venstre kommer den barmfagre Hilda Hendriksen. Med henne følger det penger, men også enkelte føringer. Hun har skrevet en hyllest til den nye politiske stjernen på himmelen, en mann ved navn Quisling. – Kunne teatret være interessert i å framføre denne hyllesten?

Etter mye om og men takker Elvedal ja. Og fra den dagen er helvete løs. Verken livet eller teatret blir noen gang det samme. Veien mot premieren blir en reise i frykt, fordommer, intriger og brutal maktkamp.

Forestillingen hadde premiére i 2016, og er i 2017 nominert til den prestisjetunge Ibsenprisen, for deres «humoristiske dykk i norsk mellomkrigshistorie, som trekker veksler på tendenser i vår egen tid».